Podologische voetverzorging
 

Podologische voetverzorging (of instrumentele behandeling)

Tijdens een podologische voetverzorging worden de voeten nagekeken en uitgebreid verzorgd, nagel- en huidaandoeningen worden hier ook behandeld.

Lokale verzorging – wondzorg

Tijdens deze verzorging worden enkel lokale problemen aangepakt. Bijvoorbeeld het behandelen, verzorgen van een ingegroeide nagel (nagels) maar ook het verzorgen van een wonde, verwijderen van een clavus (eeltpit), …

Mogelijke therapieën tijdens een podologische verzorging of lokale behandeling:

Orthoplastie – siliconenorthese

Het vervaardigen en aanpassen van op maat gemaakte hulpmiddelen in siliconen om een bepaald segment van de voet te ontlasten en/of te corrigeren.

Orthonyxie – nagelbeugel

Het vervaardigen en aanpassen van een beugel op de nagelplaat om de kromming ervan en/of het ingroeien te verminderen, behandelen.

Onychoplastie – nagelopbouw – nagelprothese

Het aanbouwen van een (gedeeltelijk) verwijderde nagelplaat met hoogwaardige producten om de nagel weer te herstellen en eventueel te begeleiden tijdens de groei.

Advies – educatie

Het informeren van en aanleren aan de patiënt van specifieke gedragsregels die belangrijk zijn voor het gunstige verloop van zijn/haar aandoening. Bijvoorbeeld schoenadvies, advies betreft wondzorg, …

Podologische screening

Het uitvoeren van een aantal specifieke testen en/of onderzoeken om risicofactoren op te sporen in functie van doorverwijzing en/of behandeling.

 

RIZIV en terugbetaling

Ik ben een erkend gegradueerd, professionele podoloog met geldig RIZIV nummer.

Er bestaat momenteel enkel een RIZIV- terugbetaling voor diabetespatiënten met een zorgtraject, voortraject of diabetesconventie.
De terugbetaling via de mutualiteit voor een (podologische) voetverzorging is afhankelijk van de mutualiteit waar u bent bij aangesloten. Deze geldt niet alleen voor diabetespatiënten. Vraag ernaar bij uw mutualiteit.

 

Prijslijst

Podologische voetverzorging – vanaf € 40*

Lokale behandeling / wondzorg – vanaf € 25*

Podologisch consult diabetesconventie – 771153  – € 34,15

Podologisch consult zorgtraject – 794032 – € 34,15

Podologisch consult voortraject – 771153 – € 34,15

Advies / educatie – € 15 (per mail of telefonisch)**

*De prijs van de instrumentele behandeling (lokaal of volledig), wondzorg wordt bepaald naargelang tijd en materialen besteed tijdens deze behandeling.

**Het advies gegeven tijdens uw voetverzorging of consult is volledig gratis.

Het vervaardigen van een siliconenorthese, nagelopbouw en het plaatsen van een nagelbeugel gebeurt telkens tijdens een lokale of volledige verzorging.