Instrumentele behandeling of
podologische voetverzorging

Het behandelen van nagel- en huidaandoeningen ter hoogte van de voeten. Het verzorgen van de voeten.
U kan bij mij terecht voor een lokale of volledige voetverzorging.

Lokale verzorging – wondzorg

Hier worden enkel lokaal problemen aangepakt. Bijvoorbeeld het behandelen, verzorgen van een ingegroeide nagel (nagels), verzorgen van een wonde, verwijderen van een clavus (eeltpit), …

Volledige verzorging

Bij een volledige verzorging worden de voeten volledig nagekeken en verzorgd. Ingegroeide nagels, wonden, clavi worden hier uiteraard ook behandeld, verzorgd.

 

Orthoplastie – siliconenorthese

Het vervaardigen en aanpassen van op maat gemaakte hulpmiddelen in siliconen om een bepaald segment van de voet te ontlasten en/of te corrigeren.

 

Orthonyxie – nagelbeugel

Het vervaardigen en aanpassen van een beugel op de nagelplaat om de kromming ervan en/of het ingroeien te verminderen, behandelen.

 

Onychoplastie – nagelopbouw – nagelprothese

Het aanbouwen van een (gedeeltelijk) verwijderde nagelplaat met hoogwaardige producten om de nagel weer te herstellen en eventueel te begeleiden tijdens de groei.

 

Advies/educatie

Het informeren van en aanleren aan de patiënt van specifieke gedragsregels die
belangrijk zijn voor het gunstige verloop van zijn/haar aandoening. Bijvoorbeeld schoenadvies, advies betreft wondzorg, …

 

Screening

Het uitvoeren van een aantal specifieke testen en/of onderzoeken om risicofactoren op te sporen in functie van doorverwijzing en/of behandeling.

 

Prijzen – RIZIV

Ik ben een erkend gegradueerde, professionele podoloog met geldig RIZIV nummer.

De prijs van de instrumentele behandeling (lokaal of volledig), wondzorg wordt bepaald naargelang tijd en materialen besteed tijdens deze behandeling. Het advies gegeven tijdens uw voetverzorging of consult is volledig gratis.

Het vervaardigen van een siliconenorthese, nagelopbouw en het plaatsen van een nagelbeugel gebeurt telkens tijdens een lokale of volledige verzorging.

Podologische voetverzorging – vanaf € 30

Lokale behandeling / wondzorg – vanaf € 20

771153 Consult personen met diabetes type 2 – € 29,99

794032 Consult personen met diabetes type 2 en zorgtraject – € 29,99

Advies / educatie – € 15